Willemijn Berendsen

Concern Controller / Data Scientist
Het is geweldig dat er binnen HTG oog is voor mijn ontwikkeling als professional. Mijn functies geven mij de kans om direct impact te maken op de business.
 1. Welke opleiding heb je gevolgd en had je toen al een idee van de rol die je wilde vervullen in het bedrijfsleven?

  Ik heb een bachelor Bedrijfseconomie gedaan in Groningen en aansluitend daarop ook twee masters gevolgd aan de Rijksuniversiteit Groningen, namelijk Supply Chain Management en Strategic Innovation Management. Mijn doel was om een rol te vervullen die zowel operationele als strategische aspecten had. Het leek mij het leukst om projectmatig werk te doen, zodat je na het afronden van het ene project door kunt naar het volgende. Dat is ook precies wat ik bij HTG gevonden heb.

 2. Hoe ben je bij HTG terechtgekomen?

  HTG gaf mij de kans om mijn masterscriptie te schrijven, aangezien ik hier ‘dicht op het vuur’ mijn twee studierichtingen van logistiek en innovatie kon verbinden. Dit door onderzoek te doen naar de logistieke organisatie binnen de e-commerce discipline.

 3. En kun je wat vertellen over jouw loopbaan binnen het bedrijf?

  Vanaf dag één voelde ik de volle verantwoordelijkheid voor een groot project om een kostprijsmodel te ontwikkelen voor onze logistieke dienstverlening. Het jaar daarop heb ik vele diverse projecten met beide handen aangepakt omtrent urenplanning en logistieke bezetting. Ik vond het heel uitdagend om hiervoor te moeten bewegen tussen de diverse afdelingen Finance, HR en Logistiek. Afgelopen twee jaar heb ik mij verder kunnen ontwikkelen in een concern functie binnen B&S, waarin het thema ‘Digital first’ een grote rol speelt.

 4. Wat houdt je huidige functie in?

  Sinds begin dit jaar heb ik een dubbele functie. Binnen Concern Control houd ik mij bezig met de ontwikkeling van de Finance afdeling door digitalisering en automatisering. Daarnaast is er voor mij ruimte gemaakt op de Data Science afdeling. Een relatief nieuw vakgebied, zeker binnen HTG. Maar daarom is het ook heel interessant om hier vanaf het begin deel van uit te mogen maken. Het is geweldig dat er oog is voor mijn ontwikkeling als professional. Deze functies geven mij de kans om direct impact te maken op de business.

 5. Hoe zien je werkdagen eruit?

  Met een kop koffie erbij pak ik eerst de acute vraagstukken op die spelen binnen de verschillende financiële systemen. Hierbij is het van belang om het gehele proces van in- tot verkoop te kunnen overzien. Het geeft ook de inzichten om verbeteringen door te voeren en na te gaan waar robotisering toegepast kan worden. Met een klein team is het aan ons de taak om deze vervolgens te realiseren. Op andere dagen werk ik bij de afdeling Data Science aan nieuwe business cases en zoek ik naar mogelijkheden om te komen tot een goed onderbouwde oplossing of advies. Hier leer ik nieuwe analyse technieken en statistische methoden toe te passen.

 6. Wat zijn plannen en projecten voor de toekomst waar je naar uitkijkt?

  Binnen onze e-commerce discipline staan er nog leuke projecten op de planning. Zowel vanuit commerciële- als logistieke hoek. En zonder focus op automatisering kan die ambitie niet gerealiseerd worden!