Verona van der Werk

HR Manager
Een tevreden medewerker en een tevreden werkgever is natuurlijk de ideale combinatie. Bij HTG werken we met een diverse groep medewerkers en het is een leuke uitdaging om voor iedereen een passend beleid te maken.
 1. Kun je wat vertellen over jouw loopbaan bij HTG?

  Inmiddels is het zo’n 15 jaar geleden dat ik bij HTG binnenkwam. Destijds begon ik op de HR afdeling en was ik verantwoordelijk voor het gedeelte Office. HTG was toen nog een stuk kleiner: we draaiden een omzet van €300 miljoen (ten opzichte van €1.4 miljard in 2019) en de HR afdeling bestond uit twee collega’s. In mijn rol regelde ik HR zaken van A tot Z en hield ik me veel bezig met de werving & selectie. Door de jaren heen heb ik naast Office, ook nog HR voor Logistics opgepakt. In de afgelopen 15 jaar is HTG sterk gegroeid, zowel door onze overnames als autonome groei. Ook de HR afdeling groeide mee, waardoor mijn rol langzaam veranderde.

 2. En wat doe je nu precies?

  In mijn huidige functie als HR Manager ben ik verantwoordelijk voor de gehele HR afdeling binnen HTG. Als HR team bewaken we de voortgang van ons personeelsbeleid. Inmiddels zijn we met zo’n 6 collega’s, waarvan iedereen een eigen specialisme heeft. Ook begeleiden we elk semester nog een aantal stagiaires. Als manager zorg ik ervoor dat de operatie blijft draaien en we als team continue stappen vooruit maken. Natuurlijk is het ook onderdeel van mijn functie om het HR team bij elkaar te houden en te zorgen dat iedereen zijn of haar werk goed kan doen en happy is met het takenpakket.

 3. Welke uitdagingen kom je tegen als HR Manager?

  Een tevreden medewerker en een tevreden werkgever is natuurlijk de ideale combinatie. Bij HTG werken we met een diverse groep medewerkers en het is een leuke uitdaging om voor iedereen een passend beleid te maken. We willen iets bieden wat aansluit op iedere doelgroep. Daarnaast is onze organisatie snel groeiend en continue aan veranderingen onderhevig. Hier moet je als HR afdeling goed mee omgaan en dus werken aan innovatie. Ook wij moeten vooruit kijken naar trends en deze toepassen in de organisatie, rekening houdend met de strategie van ons bedrijf. Een voorbeeld hiervan is ons HTG People & Development programma, dat zo is ingericht dat deze van toepassing is op iedere medewerker binnen de organisatie. Wanneer je binnenkomt bij HTG, krijg je een op maat gesneden introductieprogramma. Maar ook als je verder in je carrière zit zijn er diverse tracks die je kunt volgen, waarbij (persoonlijke) ontwikkeling centraal staat.
  Daarnaast is de werving vanwege de COVID-19 compleet overhoop gegooid en is het ook hier van belang dat wij een traject kunnen bieden wat past bij de huidige trends, maar wat wel in lijn loopt met de strategie van de organisatie. Al met al genoeg leuke uitdagingen!

 4. Waar komt interesse voor vakgebied HR vandaan?

  Mijn interesse voor HR is gaandeweg steeds meer gaan groeien. Ik ben een sociaal persoon, van nature nieuwsgierig en ik houd van afwisseling. Dat krijg je al gauw op een HR afdeling, omdat je met iedereen in het bedrijf aanraking komt en een heel divers takenpakket hebt. Dit in combinatie met de snelgroeiende, ambitieuze organisatie waarin we zitten, maakt dat ik een ideale job heb.

 5. Staan er nog interessante projecten op de agenda?

  Afgelopen jaar hebben we als HR afdeling veel tijd geïnvesteerd in ons HTG People & Development Program en ook komende tijd blijft dit hoog op de agenda staan. In dit programma staat de vooruitgang van onze medewerkers centraal en geven we collega’s uit iedere laag van de organisatie handvatten om zich te kunnen blijven ontwikkelen. Het programma wordt nóg verder uitgewerkt en uitgerold in de organisatie. Andere projecten waar je aan kunt denken zijn het inrichten van ons HR Analytics dashboard om beschikbare data nog beter te kunnen gebruiken en een onderzoek naar een nieuw  tijd- en planningssysteem. Nog genoeg om aan te pakken dus.