Tim Zijlstra

Software Developer
Je wordt niet gelimiteerd in je ideeën en hebt de ruimte om een project zelf goed in te richten. Deze vrijheid maakt het voor mij heel fijn om hier te werken.
 1. Tim, je bent na jouw afstudeerstage begonnen als nieuwe collega bij HTG. Hoe is dat gegaan?

  Na mijn stage ben ik eerst lekker op vakantie gegaan! Een paar weken hierna kwam ik weer in contact met de ICT manager van HTG. Tijdens mijn oriëntatie op een baan merkte ik dat het best lastig is om zonder specifieke werkervaring ergens aan de slag te gaan, dus ik vond het heel fijn dat HTG opnieuw bij mij aanklopte.

 2. Kun je eens vertellen hoe jouw functie eruitziet?

  Best een lastige vraag! De inhoud van mijn functie kan eigenlijk heel erg verschillen per moment. Mijn functie is Software Engineer, wat betekent dat ik applicaties ontwikkel naast ons algemene BIT pakket. Hierbij kun je ook denken aan applicaties voor procesverbetering. Op dit moment werk ik veel aan dit soort verbeterprocessen, zoals bijvoorbeeld een applicatie om inkoopoffertes in te voeren. Het doel hiervan is om de inkoopoffertes te kunnen analyseren en op basis van de analyse de inkopers te laten weten wat interessante producten zijn. Als Software Engineer werk ik dus niet alleen aan applicaties, maar help ik ook de business verder. Mijn werkzaamheden zijn allemaal projectmatig.

 3. Wat is er volgens jou nodig om een goede Software Developer te zijn?

  Als Software Developer wil je continu zoeken naar nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden. Ik vind het ook in mijn eigen tijd erg leuk om hier in te duiken. Uit ervaring merk ik dat dit bijna net zo belangrijk is als een opleiding. Gezien de vele vragen die uit het bedrijf komen en de verschillende projecten, is het belangrijk om gestructureerd te werken.

 4. Wat vind je het leukste aan werken bij HTG?

  De vooruitgang die het bedrijf wil boeken. Je wordt niet gelimiteerd in je ideeën en hebt de ruimte om een project zelf goed in te richten. Deze vrijheid maakt het voor mij heel fijn om hier te werken. Ik merk ook dat mijn werk impact heeft op de business, dat motiveert natuurlijk ook!

 5. Wat zijn plannen en projecten voor de toekomst waar je naar uitkijkt?

  Ik kijk uit naar onze web development. Dit gaat echt een hele grote impact hebben op ons bedrijf. We gaan zoveel mogelijk gebruik maken van de nieuwste technologieën. Een van de belangrijkste voordelen hiervan is dat onze medewerkers wereldwijd de applicaties snel kunnen gebruiken. Ook zijn we een development team aan het opzetten op onze locatie in Dubai. Hier ga ik zelf binnenkort ook heen, om twee nieuwe collega’s in te werken. Wanneer ik ga is nog niet duidelijk, maar het lijkt me heel tof om daar eens te zijn!