Sander Kuiper

Trainee
In het begin vreesde ik dat er een formele sfeer zou zijn, maar vanaf het 1e gesprek bleek het contact juist heel informeel. Je loopt bij iedereen binnen, dat vind ik erg fijn.
 1. Je bent hier begonnen als stagiair, hoe kwam je bij HTG terecht voor een stageplek?

  Tijdens mijn oriëntatie voor een afstudeerbedrijf was ik in contact met vier bedrijven; hier zat toevallig ook een dochteronderneming van HTG tussen! Mijn vrienden kenden HTG al en zij hebben mij mede overtuigd dat HTG dé plek voor mij zou zijn. HTG is internationaal actief als b2b-onderneming en dit was precies waar ik naar op zoek was voor mijn afstudeeronderzoek. Ik ben gek op internationale handel en heb in het verleden voor een Duitse b2b onderneming gewerkt. Ook heb ik mij altijd veel verdiept in talen. HTG is de perfecte plek om deze talen te kunnen gebruiken. Ik heb natuurlijk ook voor HTG gekozen met het oog op de toekomst, want na mijn stage was ik klaar met mijn opleiding. Reizen, beurzen bezoeken en contact met buitenlandse klanten onderhouden: dat past perfect in mijn straatje.

 2. En hoe ervaar je HTG tot nu toe?

  Leuk! Het is een jong team, zowel qua stagiaires als werknemers. In het begin vreesde ik dat er een formele sfeer zou zijn, maar vanaf het 1e gesprek bleek het contact juist heel informeel. Je loopt bij iedereen binnen, dat vind ik erg fijn.

 3. Hoe ziet een werkdag eruit voor jou?

  Op dit moment werk ik op de afdeling Liquors, waar we ons richten op de verkoop van sterke drank. Hier assisteer ik mijn collega Vincent. Ik help met het onderhouden van klantencontact en voorzie de klanten van de benodigde documentatie. Verder ben ik veel bezig met het oplossen van problemen. Denk hierbij aan klanten die bij ons komen wanneer zij het verkeerde product hebben ontvangen. Verder hebben wij laatst een personeelsuitje gehad en zijn we gezellig met de afdeling uit eten geweest.

 4. Welke ervaring blijft je het meeste bij?

  Een tijdje terug heb ik voor de eerste keer een meeting bijgewoond met een grote klant. In de toekomst hoop ik er natuurlijk nog veel meer bij te wonen en uiteindelijk ook mijn eigen meetings met klanten te hebben, maar zo’n eerste keer was toch wel een indrukwekkende ervaring waarbij ik ook veel heb kunnen leren.

 5. Wil je ons vertellen wat je plannen voor de toekomst zijn?

  Tijdens mijn stage heb ik met één van de Sales Directors gesproken die zelf ooit ook als stagiair is begonnen bij HTG. Momenteel heeft hij zijn eigen afdeling. Dat heeft wel echt indruk op mij gemaakt: je kunt hier écht iets bereiken als je de ambitie en de juiste instelling hebt. Inmiddels ben ik al een paar maanden aan de slag als Trainee bij HTG, op de afdeling Liquors. Nu nog in een ondersteunende rol, maar ik wil in de toekomst ook mijn eigen klanten hebben, reizen en veel waarde toevoegen aan dit bedrijf. Met alle buitenlandse locaties van HTG zou ik het heel tof vinden om een tijdje in het buitenland te werken en wonen. Genoeg op de planning dus!