Rommert Rijpkema

Process Engineer
Elke week zijn er nieuwe ontwikkelingen die weer nieuwe uitdagingen meebrengen. Dagelijks zie ik resultaat van wat ik doe en de afwisseling in projecten zorgt voor plezier in het werk!
 1. Rommert, kun je uitleggen wat jij precies doet bij HTG?

  Ik ben binnengekomen als Trainee en op dat moment moest mijn specifieke takenpakket nog gedefinieerd worden. Aan de ene kant natuurlijk spannend om zo te beginnen, maar aan de andere kant ook erg leuk. Je kunt daardoor wel echt je eigen richting op gaan. Enerzijds ben ik op dit moment Process Engineer waarbij ik in de logistiek processen analyseer en verbeteringen aanbreng. Anderzijds functioneer ik ook als Operations Assistant waarbij ik de Operations Manager kan waarnemen bij afwezigheid of assisteren waar nodig is. Dagelijks ben ik veel in contact met collega’s op de werkvloer en probeer ervoor te zorgen dat wij als team functioneren.

 2. Waarom heb je voor HTG gekozen?

  Ik kreeg tijdens de sollicitatiegesprekken het gevoel dat ik bij HTG veel kon gaan doen. Dit kan natuurlijk een mooi promotieverhaal zijn, maar ik had er wel vertrouwen in dat het wel goed zou komen. Juist omdat mijn functie nog zo openlag, is het mijn voordeel dat ik zelf een vinger in de pap had in mijn takenpakket. Gaandeweg heb ik binnen de organisatie mijn interesses gevonden en ben ik op de plek beland die ik erg leuk vind.

 3. HTG is een groot bedrijf, hoe krijg jij het gevoel dat je verschil kunt maken?

  Ik werk hier nu ongeveer driekwart jaar en heb zeker het gevoel dat ik een verschil kan maken. Er was in de logistiek vaak weinig tijd om dieper op de processen in te gaan, maar daar kan ik nu al mijn tijd in steken. In de afgelopen maanden zie ik wel dat veel zaken die ik heb opgepakt of aangekaart, nu al zijn ingevoerd. Processen veranderen natuurlijk continue, dus sommige oplossingen zijn alweer achterhaald en verbeter ik nu opnieuw. Als er iets wordt bedacht, kan het bij HTG heel snel in de praktijk worden gebracht en zie je het resultaat soms al gelijk de volgende dag. Dat is mooi om mee te maken.

 4. Wat zorgt ervoor dat je maandag met plezier naar kantoor komt?

  Kom ik toch terug op een clichéverhaal, maar elke dag kan hier echt iets nieuws brengen. In mijn functie word ik bij heel veel zaken betrokken, en heb zo in een korte tijd al veel over het bedrijf geleerd. Elke week zijn er nieuwe ontwikkelingen die weer nieuwe uitdagingen meebrengen. Dagelijks zie ik resultaat van wat ik doe en de afwisseling in projecten zorgt voor plezier in het werk!

 5. Je bent hier nog niet zo lang, hoe zie jij jouw ambities hier?

  Dat is iets waar ik zelf ook over heb nagedacht de afgelopen tijd. Ik zie mezelf in de toekomst zeker bij HTG. Op dit moment zijn we druk bezig met de ontwikkelingen van een multidisciplinair team waarmee we gaan kijken naar de processen door de gehele Supply Chain en waarvan we stukjes projectmatig gaan verbeteren. Dit biedt voor de komende tijd genoeg uitdagingen gezien de groei die HTG steeds doormaakt.