Ricardo Willemsen

Software Engineer
Heb je ergens interesse voor, dan krijg je de vrijheid om cursussen en opleidingen te volgen om je in dat gebied verder te ontwikkelen.
 1. Ricardo, je bent begonnen bij HTG maar inmiddels Software Engineer bij B&S Group. Hoe zit dit precies?

  Inderdaad: ik ben in dienst gekomen bij HTG, onderdeel van de B&S Group. Inmiddels zijn alle ICT’ers van HTG werkzaam op groepsniveau, dus voor B&S Group.

  Na mijn afstuderen was ik druk op zoek naar een baan die bij mij paste. Toevallig werd ik via LinkedIn benaderd door B&S Group en ben ik mij gaan verdiepen in het bedrijf. Al snel kwam ik erachter dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn en er vooral ook veel vrijheid is. Na een aantal gesprekken met elkaar, was ik er over uit. Bij B&S Group kon ik mijzelf ontwikkelen en mijn opgedane kennis in de praktijk brengen! Vooral projecten als de Autostore en dagen als Innovation Friday, waarin je de tijd krijgt om wat nieuws te proberen, spraken mij aan.

 2. Kun je uitleggen wat je precies doet bij B&S Group?

  Bij B&S Group ben ik aan het werk als Software Engineer. Niet alleen ontwikkel en onderhoud ik onze eigen applicaties, maar ik werk ook aan koppelingen tussen onze applicaties en die van klanten. Hierdoor is geen enkele dag hetzelfde! Gelukkig begint de dag vaak wel met een beetje structuur. We starten altijd met een daily. Hierin kun je kwijt waar je tegenaan loopt en wat je plannen voor vandaag zijn. Natuurlijk blijf je hierdoor ook op de hoogte van andere projecten. Soms hebben die namelijk ook raakvlak met wat jij zelf doet. Na deze algemene daily heb je vaak nog een meeting voor het lopende project waar je aan werkt.  Hier wordt er wat dieper ingegaan op je progressie en heb je vaak tijd om een demo te geven en feedback te krijgen.

  Daarna begint je dag echt! Ben je nog met een feature bezig, dan ga je daar lekker mee verder. Anders kijk je wat je makkelijk op kunt pakken. Gedurende de dag ben je hiermee bezig. Hoe langer je bij ons werkt, hoe meer applicaties je natuurlijk onderhoudt. Met het hele team beheren we onze ticketbox. Het kan zomaar zijn dat er een aantal vragen ontstaan over/problemen zijn met één van jouw ontwikkelde applicaties. Soms zijn het kleine dingen zoals een waarde in de database aanpassen, maar soms moet je met de gebruiker meekijken om erachter te komen wat er aan de hand is. Dit zorgt er voor dat je weet dat je applicaties daadwerkelijk toegevoegde waarde hebben, altijd fijn!

  Dit alles zorgt ervoor dat mijn dagen echt voorbij vliegen en ik een hoop afwisseling heb in mijn werk.

 3. Aan welk project werk je op dit moment?

  Momenteel ben ik vooral bezig met onze offerte applicatie. Hiermee kunnen de bedrijven offertes opstellen voor klanten, stocklijsten genereren en kunnen klanten offerte aanvragen indienen. Tevens werk ik aan een productfoto applicatie en voorzie ik verschillende afdelingen met automatische data exports.

 4. Wat zorgt ervoor dat jij met plezier aan het werk gaat?

  De diversiteit! De ene dag ben je met een applicatie bezig om foto’s op een andere manier te archiveren, de volgende dag breid je een statistieken applicatie uit en weer een andere dag bereken je hoe productbakken het meest efficiënt kunnen worden gevuld. En ook het feit dat je altijd je eigen voortgang kunt bepalen. Heb je ergens interesse voor, dan krijg je de vrijheid om cursussen en opleidingen te volgen. En dat er soms op een vrijdag bij een geslaagd project een fles champagne wordt opengetrokken klaag ik zeker niet over!