Melanie van der Veen

HR Stagiaire
Ik werd meteen in de groep opgenomen en kreeg het gevoel dat iedereen echt in mijn kunnen geloofd.
 1. Melanie, kun je ons wat vertellen over jouw stage bij HTG?

  Voor mijn opleiding Bedrijfskunde was ik op zoek naar een stage voor 20 weken, waarbij ik enerzijds aan een Lean Six Sigma project kon werken en anderzijds kon meewerken op de afdeling. Dat dit uiteindelijk een plek op een HR-afdeling is geworden, was voor mij een logische keuze. Ik ben geïnteresseerd in de menselijke processen binnen een bedrijf en de stageplek bij HTG sluit hier goed bij aan. Naast mijn Lean Six Sigma project ondersteun ik eigenlijk in alle HR-processen. Denk aan een actieve rol in het werving & selectieproces, voeren van voortgangsgesprekken en ondersteunen bij verzuimgesprekken, notuleren van vergaderingen en bijhouden van personeelsadministratie.

  Mijn doel was om kennis te maken met een middelgroot tot groot bedrijf, met een internationale focus. Ik heb hiervoor een half jaar in Spanje gewoond en daarom is het extra leuk dat ik bij HTG terecht ben gekomen in een internationale omgeving.

 2. En hoe bevalt het je tot nu toe bij ons?

  Ik had geen betere meewerkstage kunnen bedenken! HTG heb ik leren kennen als een organisatie die echt staat voor ontwikkeling. Daarnaast is er een informele cultuur en word je niet gezien als een nummer, maar echt als een volwaardige medewerker. Zelf kom ik graag met nieuwe ideeën en ik merk bij HTG dat mijn inbreng ook serieus genomen wordt.

  Halverwege mijn stage kregen we te maken met maatregelen omtrent het coronavirus. Een lastige situatie, maar mijn thuiswerkplek was binnen no time geregeld. De begeleiding is nu vooral digitaal, maar gelukkig nog net zo regelmatig als voor deze situatie. We overleggen met de afdeling veel via Microsoft Teams en soms werk ik nog een dagje op kantoor.

 3. HTG is gevestigd in Delfzijl, hoe reis je daarheen?

  Zelf woon ik in Groningen en vooraf heb ik natuurlijk nagedacht hoe ver ik wil en kan reizen voor een stage. De reistijd naar Delfzijl valt me gelukkig heel erg mee. Met de bus of  trein is het station in Delfzijl goed te bereiken en je fietst vervolgens in 10 minuten naar HTG. Zelf heb ik ook nog de mogelijkheid om regelmatig met de auto te komen, wat helemaal goed te doen is! In overleg met de afdeling kon ik mijn stagetijden ook goed aanpassen op de tijden van het ov.

 4. Nu ben ik benieuwd, hoe werd je opgenomen op de afdeling?

  Hier kan ik kort over zijn, ik ben heel goed ontvangen door het team. Ik zou haast zeggen ‘als een warm bad’, hoewel dat misschien een beetje cliché klinkt. Het is fijn als je zo makkelijk wordt opgenomen in de groep, waardoor de drempel om vragen te stellen of ideeën te geven lager is. Bij veel collega’s heb ik het gevoel gekregen dat ze echt in mijn kunnen geloven. Dat er ook regelmatig een traktatie werd meegenomen, was natuurlijk ook geen straf. Dan is de sportschool die HTG heeft ook niet voor niets ;).

 5. Tenslotte, nog tips voor toekomstige HR stagiaires bij HTG?

  Wees niet bang om dingen aan te pakken, je bent er tenslotte om te leren!