Laura Kling

Corporate Recruiter
Bij HTG vond ik uiteindelijk alles waar ik naar zocht: een groeiend bedrijf, met gedreven mensen en ook nog eens internationaal actief.
 1. Laura, wat doe jij precies bij HTG?

  Heb je even? 😉 Ik heb één duidelijk doel: nieuwe collega’s werven voor alle afdelingen binnen HTG. Voor elke vacature die op onze website staat, ben ik verantwoordelijk. Dat houdt in dat ik alle sollicitaties ontvang, passende kandidaten selecteer en uitnodig voor een kennismaking. Als het wederzijds bevalt plan ik het vervolggesprek met onze directie en hopelijk kan ik de kandidaat daarna spreken om hem of haar een mooi aanbod te doen. Zo begeleid ik elke kandidaat vanaf het eerste moment tot het moment dat diegene een nieuwe collega is geworden op haar of zijn eerste dag. Ook ben ik bezig met het pro-actief benaderen van potentiële kandidaten op LinkedIn. Verder ben ik aanwezig bij events met studieverenigingen waar ik studenten enthousiasmeer over HTG. Anderen net zo enthousiast te maken over HTG als ik ben, is mijn favoriete onderdeel in mijn baan. Vooral als het lukt natuurlijk!

 2. Wat voor ervaring heb je opgedaan voor je bij HTG kwam en waarom heb je deze overstap naar HTG gemaakt?

  Hiervoor heb ik 4,5 jaar bij YoungCapital Next gewerkt als IT Recruitment Consultant. Toen heb ik voornamelijk IT trainees en later meer ervaren IT professionals voor verschillende bedrijven geworven in Noord Nederland. Toch wilde ik me volledig inzetten voor één bedrijf en iedereen net zo enthousiast maken over het bedrijf als dat ik dat zelf ben. Voor mij was het duidelijk: ik wil van de consultancykant naar de klantkant wisselen. Toen ben ik bij de start-up Parkos gestart om recruitment en al zijn facetten op te zetten. Het was ontzettend uitdagend en leuk, maar door de impact van corona op de reiswereld kwam er vervroegd een eind aan mijn werkzaamheden. Bij HTG vond ik uiteindelijk alles waar ik naar zoek: een groeiend bedrijf, met gedreven mensen en ook nog eens internationaal actief.

 3. Hoe bevalt het je tot nu toe bij HTG?

  Ik ben heel goed ontvangen en voelde me direct welkom! Door het onboarding programma besefte ik me pas echt hoe groot de organisatie is. Door mijn ervaring heb ik direct veel vrijheid gekregen om werkzaamheden snel op te pakken. Natuurlijk ben ik ook veel in gesprek gegaan met managers en collega’s. Iedereen die ik sprak heeft mij met heel veel enthousiasme verteld waar ze me bezig zijn en wat ze zoeken in een toekomstige collega. Al met al, kan ik zeggen dat er veel ruimte is voor je eigen ontwikkeling en ook als je een foutje maakt, is dat niet erg zo lang je ervan leert.

 4. Wat kunnen sollicitanten verwachten als ze bij jou solliciteren?

  Heel veel vragen haha. Ik heb het vanuit mijn studieachtergrond Psychologie altijd al boeiend gevonden om te begrijpen hoe iemand in elkaar zit en hoe iemand denkt. Dat ga je ook merken in de gesprekken. Ik neem niet snel genoegen met een oppervlakkig antwoord. Ook vind ik het belangrijk dat kandidaten zich tijdens een gesprek op hun gemak voelen. Solliciteren is nou eenmaal spannend, al helemaal als je nog niet vaak zo’n gesprek hebt gevoerd. Ik vind het eigenlijk ook positief als iemand een beetje zenuwachtig is. Dat is voor mij vaak een teken dat het je echt wat doet en je het belangrijk vindt om jezelf van de beste kant te laten zien.

 5. Tenslotte, nog tips voor toekomstige sollicitanten?

  Ik weet hoe cliché het klinkt, maar wees jezelf in een gesprek. Sociaal wenselijke antwoorden gaan je nooit helpen om het juiste bedrijf voor jou te vinden en die baan te bemachtigen. Je hoeft jezelf ook niet af te zagen, want als jij niks positief over jezelf kunt vertellen, hoe kan ik jou dan positief beoordelen? De juiste balans is hierin belangrijk. Ga voor jezelf een lijstje maken wat jij belangrijk vindt in een werkgever en stel die vragen in de kennismaking. Dan weet jij aan het eind van het gesprek ook of het iets voor jou is. Elke kennismaking is wederzijds!

  En de laatste tip: we zoeken nog een extra recruiter! Dus ben jij na mijn verhaal enthousiast over het werk als recruiter bij HTG, lees dan vooral de vacature en solliciteer direct.