Jeroen Berends

Logistics Specialist
Wat de functie voor mij zo leuk maakt, is het verbeteren van interne processen en het contact met de commerciële afdelingen. Soms hebben we andere belangen, maar des te leuker als we tot een middenweg komen!’
 1. Jeroen, hoe ben jij bij HTG terechtgekomen?

  Eigenlijk is mijn contact met HTG begonnen via LinkedIn. Hier ben ik benaderd door een recruiter van HTG. Het bedrijf kende ik toen nog niet, maar mijn eerste indruk was een jong en dynamisch bedrijf dat zich veel bezighoudt met nieuwe ontwikkelingen. Dit was dan ook de reden dat ik met HTG in gesprek ben gegaan, ondanks dat ik nog aan het afstuderen was. Na de gesprekken had ik een goed gevoel bij het bedrijf en wilde ik hier graag aan de slag gaan! Zelf kom ik uit de omgeving van Emmen en ik was HTG waarschijnlijk zelf niet tegengekomen vanwege de afstand. Ik ben dus heel blij dat we op deze manier toch met elkaar in contact zijn gekomen. HTG biedt mij meer uitdaging dan bedrijven in mijn eigen regio. De reistijd is voor mij geen probleem hoor! Ik rijd graag auto en vind het wel fijn dat mijn werk in een andere omgeving is.

 2. Kun je eens wat meer vertellen over jouw werkzaamheden?

  Mijn werk is heel variabel, dus gelukkig zijn mijn dagen nooit hetzelfde. Op dit moment zijn we als afdeling continue bezig om alle orderstromen zo goed mogelijk door het systeem te krijgen. Zo’n orderstroom loopt vanaf commercie tot en met logistiek. Commercie wil dat het systeem een helder beeld geeft van wat ze kunnen verkopen en in de logistiek willen we die informatie zo efficiënt mogelijk verzamelen.
  Uiteindelijk is het doel dat de producten natuurlijk zo snel mogelijk bij de klant zijn. Andere taken zijn onder andere de voorraad goed in de gaten houden enproduct standaardgegevens op hoog niveau houden en controles uitvoeren. Bij product standaardgegevens kun je denken aan alle gegevens die te maken hebben met een product: kleurcodes, inhoudsmaten, merknamen en dergelijke. We voeren zelf regelmatig controles uit om te checken of de goederen die binnenkomen ook echt besteld zijn en goed in het systeem staan. We werken veel met systemen, maar hebben ook regelmatig overleg met zowel commerciële als logistieke collega’s.

 3. En wat is de grootste uitdaging in jouw functie?

  Dat de informatie in het systeem exact moet kloppen met de voorraad. Soms hebben we niet alle informatie beschikbaar en moeten we dit zelf verzamelen. Als er iets verkeerd in het systeem staat, kan dit uiteindelijk consequenties hebben voor de levering aan klanten. Een voorbeeld: stel dat we een parfum van 100 ml in het systeem hebben staan als een parfum van 50 ml. Vaak krijgen we dan vanuit de logistiek een signaal dat er iets niet klopt. Wij zoeken dan uit wat er mis is. Worst case scenario: het product is al verkocht en moet geleverd worden aan de klant. We zoeken dan samen met commercie een oplossing waar beide partijen zich in kunnen vinden. Wat de functie voor mij zo leuk maakt, is het verbeteren van interne processen en het contact met de commerciële afdelingen. Soms hebben we andere belangen, maar des te leuker als we tot een middenweg komen!
 4. Wat zijn must haves om goed op jullie afdeling te passen?

  Het belangrijkste is dat je snel kunt schakelen. Je werkzaamheden zijn niet alleen elke dag anders, maar wisselen elkaar ook veel af. Daarnaast moet je een echte teamplayer zijn: we werken veel samen als team en overleggen met elkaar en andere afdelingen. De werkdruk kan soms hoog zijn, maar dan zetten we samen de schouders eronder en weten we dat er daarna wel weer tijd is voor een lolletje. Je moet hierin dus goed de balans weten te vinden.

 5. Laatste vraag, hoe zie jij je toekomst bij HTG?

  Ik streef ernaar om meer in een leidinggevende rol te komen. Dit past ook goed bij mijn opleidingsachtergrond. Komend jaar wil ik ernaartoe werken dat ik het aanspreekpunt van onze afdeling wordt voor onder andere onze commerciële en logistieke collega’s. Het zou mooi zijn als ik niet meer 100% operationeel werk doe, maar straks ook ruimte heb voor projecten. Denk hierbij aan verbeter‐ en optimalisatieprojecten.
  Hier is HTG al veel mee bezig en hier wil ik ook graag mijn steentje aan bijdragen!