Harjan Knapper

Software Engineer
Mijn input als stagiair heeft echt impact gehad. Bij het voorstellen van ingrijpende veranderingen kreeg ik niet gelijk te horen dat dat niet zou kunnen, maar er werd echt serieus naar gekeken.
 1. Harjan, kun je vertellen waarom heb jij voor een afstudeeropdracht bij HTG gekozen?

  Toevallig was een bekende van mij ook aan het afstuderen bij HTG. Ik vroeg hem naar zijn ervaringen bij het bedrijf en hij was met name te spreken over de goede werksfeer. Dat klonk mij al goed in de oren! In het eerste gesprek met de ICT‐manager hoorde ik gelijk een aantal zaken die in mijn straatje pasten wat betreft een interessante afstudeeropdracht. Dit in combinatie met de fijne werkomgeving , maakte dat ik niet verder heb gezocht. De andere bedrijven die ik nog in mijn hoofd had, heb ik uiteindelijk niet eens meer benaderd.

 2. Wat hield jouw afstudeeropdracht eigenlijk in?

  Het was aan mij de taak om een systeem op te zetten dat productdata beschikbaar maakt voor andere applicaties. Dit systeem kan makkelijk hergebruikt worden in andere applicaties, en dit scheelt op de lange termijn tijd. Er zijn heel veel verschillende manieren om zoiets op te zetten; verschillende API‐architecturen. Ik heb onderzoek gedaan naar drie verschillende architecturen. Deze vergeleek ik onder andere op basis van snelheid en hoe makkelijk ze in de toekomst uit te breiden zijn. Je wilt tenslotte wel dat je afstudeerproduct ook na de stageperiode nog in gebruik blijft!

 3. Hoe kijk je terug op jouw stageperiode?

  Heel prettig. Het is bij HTG heel informeel. Ik had de cultuur wat strikter verwacht, maar er is een hele fijne sfeer in het bedrijf. Ik ben steeds goed gecoacht en was ook vrij om mijn eigen ideeën in te brengen. Mijn input als stagiair heeft ook echt impact gehad. Ik heb bijvoorbeeld best wel ingrijpende veranderingen voorgesteld (en uiteindelijk ook doorgevoerd). Dan kreeg ik niet gelijk te horen dat dat niet zou kunnen, maar er werd echt serieus naar gekeken.

 4. En goed nieuws, je bent na jouw stage bij HTG gestart als nieuwe collega! Vertel eens iets over jouw functie.

  Momenteel werk ik als Software Engineer. Ik ben nu onder andere bezig om verder te bouwen op mijn stageproject. Er is heel veel data binnen HTG wat nog beschikbaar gemaakt kan worden via de API die ik heb gemaakt voor mijn stage. Ook ben ik bezig om de bestaande software te verbeteren en uit te breiden. Zo werk ik bijvoorbeeld aan BiT‐Photo en BiT‐Insight, maar ook nog aan andere nieuwe projecten.

 5. Nu je hier alweer een tijdje rondloopt, wat zorgt ervoor dat je maandag met plezier naar kantoor komt?

  Vooral de afwisseling vind ik heel fijn. Ik ben elke week wel met iets anders bezig. Er zijn ook soms spoedklusjes die tussendoor opgelost moeten worden. Dit houd je alert, en je kunt met elk project weer op een andere manier creatief bezig zijn.

  Misschien leuk om een idee te geven wat ik in de eerste maand zoal heb gedaan:

  – De 1e week ben ik bezig geweest met verbeteringen aanbrengen in BiT‐Photo. Dit is een systeem dat door HTG is ontwikkeld en wordt gebruikt om fotomateriaal van onze producten op te slaan en te exporten.

  – Tijdens de 2e week heb ik met name gewerkt aan een project om processen voor de webshops te automatiseren.

  – De 3de week ben ik bezig geweest met een nieuwe functie binnen BiT‐Insight. Wederom een applicatie die door HTG is ontwikkeld.

  Momenteel werk ik aan een nieuw project, dat voor langere tijd doorloopt.