Godelieve Kiel

Purchase Manager
Ik heb zelf op tijd aangegeven welke ambities ik heb en gevraagd naar de mogelijkheden. Er is toen serieus naar me geluisterd en in het bedrijf gekeken waar ruimte was.
 1. Vertel eens hoe jij bij HTG binnen bent gekomen.

  Via een vriendin die al bij HTG werkt, ben ik hier terecht gekomen. We hebben dezelfde studie gedaan en zij tipte mij om hier ook eens te komen kijken. Met een studie International Business & Languages op zak, zag ik zelf ook de kansen die een bedrijf als HTG mij kan bieden. De dag dat ik op kennismakingsgesprek kwam, klikte het eigenlijk zo goed dat ik die dag gelijk met een nieuwe baan de deur uit liep! Het is heel snel gegaan, maar dit maakte de keus voor mij nog makkelijker. Het bedrijf en werkzaamheden spraken me aan en de gesprekken bevestigden mijn positieve gevoel.

 2. Wat voor ontwikkelingen heb je inmiddels doorgemaakt?

  Ik ben gestart als Purchase Assistant, wat een ondersteunende rol is. Voor mij een goede start, omdat ik zo de basis helemaal eigen kon maken en het inkoopproces van A tot Z heb gezien. Ik werk nog steeds op dezelfde inkoopafdeling, maar inmiddels ben ik Purchase Manager. Dit bekent dat ik niet meer ondersteun, maar echt mijn eigen agenda bepaal. Doorgroeien tot Purchase Manager had ik vanaf het begin al voor ogen en bij HTG werd me al snel duidelijk dat die mogelijkheden tot doorgroei er ook echt zijn. Alle kennis die ik in mijn rol als Assistant heb opgedaan, neem ik nu mee in mijn huidige functie.

 3. Wat houden je werkzaamheden als Purchase Manager in?

  Als Assistant was ik verantwoordelijk voor het proces na de inkoop. Als Purchase Manager voer ik nu echt zelf onderhandelingen, maak ik prijsafspraken, bepaal ik hoeveel er op welke prijs ingekocht moet worden. Ook het zoeken naar nieuwe leveranciers hoort nu bijvoorbeeld bij mijn takenpakket. Zo kunnen we straks nog meer merken toevoegen aan ons assortiment. Nu eerst nog alles onder de knie krijgen! In de ondersteunende functie ben je veel bezig voor anderen, nu moet ik echt zelf structuur in mijn dag aanbrengen en goed plannen. Dit gaat steeds beter en zo kan ik straks nog meer nieuwe taken bij nemen.

 4. Hoe is de begeleiding vanuit HTG bij een nieuwe functie?

  Ik heb zelf op tijd aangegeven welke ambities ik heb en gevraagd naar de mogelijkheden. Dit heeft zeker geholpen in het proces. Er is toen serieus naar me geluisterd en in het bedrijf gekeken waar ruimte was. Onder andere door een vertrekkende collega, is het proces bij mij best snel verlopen. Overall vind ik de begeleiding hartstikke goed en bij mij heeft het positief uitgepakt om zo open te zijn over mijn ambities.

 5. Wat zorgt ervoor dat jij met plezier werkt?

  Dit is voor mij echt een combinatie tussen het werk en de collega’s. Je werkt elke dag met elkaar samen en de sfeer op de afdeling speelt dan zeker een rol in je werkplezier. Sommige collega’s zie ik ook buiten het werk, maar ook op kantoor is er af en toe zeker tijd om het werk los te laten. Dat vind ik heel fijn.