Christian van Nimwegen

Sales Director
Bij HTG ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen succes. Laat zien dat je goede dingen doet en wees open over je ambities.
 1. Christian, hoe ben jij bij HTG terechtgekomen?

  Heel simpel: ik heb gewoon gesolliciteerd op een vacature. Na het afronden van mijn opleiding zocht ik een bedrijf met een internationaal karakter. Reizen voor mijn werk en verschillende talen spreken waren voor mij belangrijke punten. Ik wilde absoluut geen bedrijf waar ik een nummertje zou zijn, maar ik wilde zelf het verschil kunnen maken. Uiteindelijk bleek het bedrijf dat ik zocht HTG te zijn!

 2. Onze teams zijn jong en ambitieus, maar hoe zit het met de doorgroeimogelijkheden?

  Vaak begin je bij HTG als trainee, waarbij je de eerste maanden helemaal wordt ingewerkt volgens onze Onboarding Track. Een belangrijke fase, omdat je echt wel even de tijd nodig hebt om onze business te begrijpen. Zo krijg je uiteindelijk als Junior Salesmanager je eigen markt en ben je verantwoordelijk voor het opbouwen van relaties met jouw klanten. Dit breidt zich uit naar meerdere markten, tot je zelfs verantwoordelijk kunt zijn voor een aantal grote Key Accounts. Zelf werk ik ongeveer 7 jaar bij HTG en door de jaren heen heb ik zowel mijn eigen positie als die van anderen zien veranderen. Hoe langer je hier werkt, hoe meer jouw functie vorm krijgt. Op onze afdeling kijken we echt naar jouw kwaliteiten, om je functie hier vervolgens op aan te passen. Zelf heb ik bijvoorbeeld regelmatig een rol in ICT-projecten. Dit past goed bij mij en hier krijg ik ook ruimte voor. Natuurlijk kun je bij ons ook een horizontale groei doormaken. Met alle verschillende afdelingen die we hebben, kun je switchen zonder het bedrijf te hoeven verlaten.

 3. Kun je eens wat meer vertellen over jouw werkzaamheden?

  Ik ben de rechterhand van onze Director op de verkoopkant. Iedereen heeft op onze afdeling een eigen marktgebied, maar we hebben ook veel nieuwe aanwas in het team. Ik begeleid hen en geef veel uitleg over zowel systemen als onze handel. Voor mij is het belangrijk dat we als team een goede omzet halen. In grote lijnen hou ik in de gaten wat bijvoorbeeld de voorraadstand is, wat er binnenkomt of uitgaat. Zo kunnen de nieuwe mensen zich volledig richten op de handel. Natuurlijk heb ik ook nog steeds mijn eigen accounts, maar dit is wel een kleiner deel van mijn werkzaamheden dan voorheen.

 4. En heb je naast jouw functie nog andere verantwoordelijkheden binnen HTG?

  Jazeker. Ik ben sinds een aantal maanden voorzitter van de Ondernemingsraad (OR). Als OR vertegenwoordig je de werknemers en ben je de stem richting het bestuur. Zo’n 3 jaar geleden kreeg ik via een collega de tip dat er een plek vrijkwam en dit wel iets voor mij was. Op dat moment leefde de OR eigenlijk niet bij mij en ook niet zo zeer binnen het bedrijf. Gelukkig is dat nu wel anders! Afgelopen jaar waren er meer aanmeldingen dan ooit voor de verkiezing van nieuwe leden en kreeg ik de kans om voorzitter te worden.

 5. Tenslotte, wat typeert HTG volgens jou?

  Het is een jong, fris bedrijf. En heel belangrijk: je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen succes. Laat zien dat je goede dingen doet en wees open over je ambities. Je krijgt dan de vrijheid om aan de slag te gaan. We hebben ruimte om goede mensen te laten doorgroeien, dus grijp die kans! En voor commerciële mensen: bij HTG zie je echt wat van de wereld. Hoewel het hard werken is, heb je op reis onvergetelijke ervaringen die je met elkaar deelt.