Bart Volbeda

Controller
Mijn wens om nog een master te volgen is altijd aangemoedigd door HTG. Door de combinatie van studeren en werken merk ik dat mijn manier van denken anders wordt. Zo helpt het om afstand te nemen van de praktijk en van buitenaf te kijken naar situaties.
 1. Hi Bart, vertel eens hoe jij bij HTG terecht bent gekomen?

  Dat is een heel verhaal op zich. Tijdens het laatste jaar van mijn opleiding Bedrijfseconomie was ik druk zoekende naar een toffe afstudeerplek. Destijds woonde ik nog in Winsum en daar vindt elk jaar in oktober de ‘Winsumer Baistemaart’ plaats. Aldaar raakte ik aan de praat met de Finance Manager van HTG en zo is het balletje gaan rollen. Na een kennismakingsgesprek hebben we in overleg een afstudeeropdracht opgesteld en was mijn afstudeerplek rond! Gedurende mijn onderzoek heb ik bewust ook tijd gestoken in meewerken op de afdeling, zodat ik écht een compleet beeld van het bedrijf kreeg. Dat is mij goed bevallen, en dat bleek gelukkig wederzijds. Na een officiële sollicitatieprocedure ben ik uiteindelijk gestart als Trainee.

 2. Een mooie stap heb je gemaakt na je stage.

  ​​​​​​​Jazeker! Na mijn stage ben ik dienst getreden als Trainee Finance voor de afdeling Perfumes & Cosmetics/ Health & Beauty, voor ongeveer 7 maanden. In die periode leerde ik alle ins en outs van de financiële administratie kennen, zodat ik echt een goede basis had. Onwijs leerzaam, maar ik wilde natuurlijk door als Controller. Inmiddels zijn we 2 jaar verder en op dit moment werk ik als Controller voor de afdeling HTG Liquors. Leuk om te zien hoe de werkzaamheden in de basis gelijk zijn, maar de afdelingen toch weer heel anders te werk gaan.

 3. Wat vind je het leukste aan werken bij HTG?

  De spirit van zowel ons team als de hele organisatie: we willen echt samen een stap verder komen. Gedrevenheid! Het is een dynamische organisatie, waarbij er naast alle standaardwerkzaamheden nog heel veel om je heen gebeurt. Dit houdt het werk voor mij leuk. HTG is mijn eerste ‘echte’ werkgever, maar ik merk in mijn omgeving wel dat ik snel groei bij dit bedrijf. Voor mij heel belangrijk, want ik heb zeker ambities die ik waar wil maken.

 4. En je bent net gestart met een opleiding, toch?

  Al vanaf het begin ben ik open geweest over mijn twijfel tussen werken of doorstuderen. Enerzijds wilde ik na het afronden van mijn Hbo-opleiding gelijk een master volgen, maar ik was nog niet zeker welke richting ik op wilde. Uiteindelijk was ik nét te laat met mijn inschrijving bij de universiteit. Balen, maar hierdoor had ik wel de kans om verder in gesprek te gaan met HTG. Ze wisten van mijn wens om nog een master te volgen en hebben dit altijd aangemoedigd. Afgelopen jaar heb ik hier concreet werk van gemaakt en dit werd door zowel mijn leidinggevende als HR enthousiast ontvangen. Ik volg een deeltijdstudie aan de Universiteit van Amsterdam. Ideaal, want ik heb alleen op vrijdag colleges. Het is leuk dat ik veel zaken uit mijn studie ook herken in mijn werk. Hoewel ik nu nog in de pre-master zit, merk ik nu al dat de studie veel toevoegt in mijn manier van denken. Het helpt om afstand te nemen van de praktijk en van buitenaf te kijken naar situaties.

 5. Wat zijn de plannen en projecten voor de toekomst waar je naar uitkijkt?

  Momenteel verricht ik veel werkzaamheden voor de andere bedrijven onder HTG, zoals onze locaties in Amsterdam en Duitsland. Wat ik hier zo leuk aan vind, is dat ik nog meer kennis krijg over de algehele organisaties en veel in contact ben met de collega’s daar. Samen sparren, reizen en dochterondernemingen verbinden met HTG, een klus die goed bij mij past!